grudzień 2018
11
wtorek
Start
Kontakt
Mapa strony
Do pobrania Szkolenia Wskazówki

RODO

Chcielibyśmy poinformować Państwa, ze wdrożyliśmy przepisy RODO bo bezpieczeństwo Państwa danych jest dla nas tak samo ważne jak Państwa zadowolenie z naszych usług. Tutaj mogą Państwo przeczytać o zasadach na jakich przetwarzamy Państwa dane:

ZASADY PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH


Drogi Użytkowniku,
Poniżej przedstawiamy informacje o tym w jaki sposób, w jakich celach oraz w jakim zakresie przetwarzamy Twoje danych osobowe, w związku z obsługą w ramach firmy Hortis. Informacje te podzieliliśmy na poszczególne kategorie, tak, abyś mógł łatwo znaleźć to co Cię interesuje.
KIM JESTEŚMY?
Nasza Spółka
Administratorem Twoich danych osobowych jest HORTIS MAREK ZIÓŁKOWSKI
93-459 Łódź ul. Elbląska 4a, NIP 729-101-29-21
Kontakt z nami
Spółka wyznaczyła jeden punkt kontaktowy dla wszystkich zagadnień dotyczących danych osobowych. Jeżeli chciałbyś się z nami skontaktować napisz do nas mail na adres biuro@hortis.pl lub prześlij list na adres HORTIS MAREK ZIÓŁKOWSKI
93-459 Łódź ul. Elbląska 4a z dopiskiem "Dane osobowe".
Dane naszego Inspektora Ochrony Danych Osobowych: Marek Ziółkowski biuro@hortis.pl 

SKĄD MAMY TWOJE DANE OSOBOWE?
Twoje dane osobowe pozyskujemy przede wszystkim od Ciebie. Podajesz nam swoje dane podczas podpisywania umów (Umowa). Dokładne informacje o zakresie przetwarzanych danych znajdziesz w części ?W jakim zakresie przetwarzamy Twoje dane osobowe?.
W JAKIM CELU PRZETWARZAMY TWOJE DANE OSOBOWE?
Twoje dane osobowe przetwarzamy w celu realizacji Umowy, obejmuje to w szczególności zapewnienie Tobie możliwości korzystania z oferty firmy Hortis.
Cele marketingowe
Twoje dane osobowe przetwarzamy dla naszych celów marketingowych, co oznacza w szczególności promowanie naszej oferty produktów oraz usług. W ramach naszego marketingu chcemy móc prezentować na naszej stronie dopasowane do Twoich zainteresowań oferty oraz promocje. W tym celu dokonujemy czynności profilowania, które jednak w żadnym przypadku nie będzie miało wpływu na Twoje prawa lub wolności, ani nie będzie w inny podobny sposób na Ciebie wpływać.
Dodatkowo, o ile wyrazisz odrębną zgodę na otrzymywanie Newsletter lub na komunikację handlową drogą elektroniczną lub telefoniczną, będziemy wykorzystywać Twój adres e-mail oraz numer telefonu w celu komunikowania oferty handlowej.
W JAKIM ZAKRESIE PRZETWARZAMY TWOJE DANE OSOBOWE?
Przetwarzamy Twoje dane w następującym zakresie
a) imię i nazwisko
b) adres zamieszkania / korespondencyjny
c) adres e-mail
d) numer telefonu
e) numer rachunku bankowego
f) historia Twojej komunikacji z nami
g) informacje o źródłach pozyskania Twoich danych
h) twoje reklamacje
i) twoje opinie
j) dodatkowe informacje o sobie, które mogłeś zawrzeć w korespondencji e-mail lub które mogłeś podać w trakcie rozmowy telefonicznej z naszym przedstawicielem
k) udzielone przez Ciebie zgody.
NA JAKIEJ PODSTAWIE PRAWNEJ PRZETWARZAMY TWOJE DANE?
Podstawa prawna przetwarzania Twoich danych jest zależna od tego w jakim celu je przetwarzamy. I tak:
a) Twoje dane osobowe podane dla rozliczeń, weryfikacji tożsamości w firmie Hortis
b) wszystkie Twoje dane, które posiadamy jako administrator danych przetwarzamy również w celach marketingowych z powołaniem na tzw. uzasadniony interes administratora danych osobowych. Cele marketingowe obejmują w szczególności przedstawianie Tobie ofert i promocji, które wierzymy, że mogą Cię zainteresować, jak również innych informacji promujących markę Hortis.


KTO JEST ODBIORCĄ TWOICH DANYCH OSOBOWYCH?
Twoje dane przekazujemy tylko wówczas, gdy jest to niezbędne do zrealizowania świadczeń, które zamawiasz. Nie sprzedajemy Twoich danych, nie udostępniamy komercyjnie Twoich danych podmiotom trzecim.

W JAKI SPOSÓB PRZETWARZAMY DANE OSOBOWE?
Przetwarzamy dane osobowe zgodnie z obowiązującym prawem, w szczególności zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych oraz zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych.
Mamy na uwadze następujące reguły, którymi kierujemy się przy przetwarzaniu Twoich danych osobowych:
a) Reguła adekwatności
Przetwarzamy tylko te dane, które są niezbędne dla osiągnięcia danego celu przetwarzania; dla każdego procesu przeprowadziliśmy analizę spełnienia tej reguły.
b) Reguła transparentności
Powinieneś mieć pełną wiedzę o tym, co dzieje się z Twoimi danymi. Niniejszy dokument, w którym staramy się udzielić Tobie pełnej informacji o regułach przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych jest jej przejawem.
c) Reguła prawidłowości
Staramy się, aby Twoje dane osobowe w naszych systemach były aktualne i zgodne z prawdą. Jeżeli stwierdzisz, że w jakimś obszarze Twoje dane osobowe nie zostały przez nas zaktualizowane lub są błędne, proszę skontaktuj się z nami pod adresem biuro@hortis.pl Reguła integralności i poufności
Stosujemy niezbędne środki zabezpieczające poufność i integralność Twoich danych osobowych. Cały czas je usprawniamy, wraz ze zmieniającym się otoczeniem i postępem technologicznym. Zabezpieczenia obejmują środki fizyczne i technologiczne ograniczające dostęp do Twoich danych, jak również stosowne środki zabezpieczające przed utratą Twoich danych.
e) Reguła rozliczalności
Chcemy móc rozliczyć się z każdego naszego działania na danych osobowych, tak abyśmy w razie Twojego zapytania, mogli udzielić Ci pełnej i rzetelnej informacji dotyczącej tego jakie działania realizowaliśmy na Twoich danych.
CZYM JEST PRAWO DO SPRZECIWU?
Odrębnie chcemy Cię poinformować, że masz również prawo do tzw. sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.
Prawo do sprzeciwu składasz wówczas, gdy nie chcesz, abyśmy przetwarzali Twoje dane osobowe w określonym celu (np. w celach marketingowych). W takim przypadku dalej będziemy przetwarzali Twoje dane dla potrzeb innych procesów (w innych celach), ale już nie dla celu, dla którego zgłosiłeś sprzeciw.
Prawo do sprzeciwu możesz zgłosić na adres e-mail biuro@hortis.pl lub prześlij list na adres HORTIS MAREK ZIÓŁKOWSKI
93-459 Łódź ul. Elbląska 4a z dopiskiem "Dane osobowe".
Akwedukt Group
logotyp Hortis
Hortis Marek Ziółkowski
fax: 42 680 10 49
kom. 601 07 10 44
biuro@hortis.pl

netBOX - Strony internetowe